Hoe kleed ik mij tegen de kou?

Als echte fietsfanaat fiets je natuurlijk ook gewoon in de winter. Om jezelf dan warm te houden is goede kleding erg belangrijk. Maar wat doe je aan op zo’n koude winterdag?Fastrider geeft je een aantal tips!

Tip 1 Begin met thermo onderkleding

Thermo onderkleding heeft een uitstekende isolerende werking. Het houdt de huid droog en de spieren warm en het transpiratievocht wordt direct opgenomen en doorgegeven aan de volgende kledinglaag.

Tip 2 Ga voor een comfortabele winterbroek

Een goede winterbroek is duurzaam, warm en comfortabel. Ga voor een broek met bovenstuk, reflectie en rits aan de enkel. 

Tip 3 Een shirt van warm en comfort polyester

Voor het bovenlijf beginnen we met een comfortabel wintershirt. Je kunt daarbij een keuze maken uit een basisshirt of een luxe shirt.

Tip 4 Heb je het ècht koud doe dan een winterjack aan

Een goed winterjack moet volledig winddicht zijn, de voorzijde en en mouwen moeten waterdicht zijn en de jacks dienen reflectie banen te hebben.

Tip 5 Onmisbare accessoires

Je maakt je winteroutfit compleet met isolerende handschoenen van Thinsulate materiaal, een winddichte helmcap voor onder je helm zodat je hoofd en oren warm blijven en last but not least Thermolite sokken en overschoenen.

Zo, nu ben je warm aangekleed en helemaal klaar voor je fietsrit. Veel plezier!