Weer op de fiets

De (metreologische) lente is begonnen dus Nederland stapt weer massaal op de fiets. Maar hoe kun je je het beste voorbereiden en wanneer is fietsen het meest waardevol? In dit blog vertellen we je er alles over!
 
Waarom zou je de fiets pakken?
 
De twee meest gehoorde antwoorden zijn: Je hebt geen auto of je vindt het gewoon leuk om te fietsen. Er zijn echter veel meer redenen waarom je op een tweewieler zou kunnen stappen. Daarom hieronder wat interessante feiten op een rijtje waarom ook jij kunt gaan fietsen:
 
  • Fietsen is gezond en beter voor het milieu
  • In de stad ben je op de fiets gemiddeld 5-10% sneller op je bestemming dan met de auto
  • Je hoeft geen parkeergeld betalen
  • Je kunt altijd voor de deur parkeren
  • En wist je dat het in Nederland maar 6,5% van de tijd regent? Dus de kans is heel klein dat je in de regen fietst
 
Apk voor je fiets
 
Hè, wat zeg je nou? Ja echt, na een lange winter in de schuur is je fiets toe aan een check. Want wie wil er al tijdens zijn eerste rit kampen met een lekke band of tegen een boom aan botsen omdat je remmen het niet meer doen? Dus wees slim, fiets voorzichtig die eerste keer na de winter naar de dichtbijzijnde fietsspeciaalzaak en geef je fiets een lente beurt.
 
Veiligheid
 
Bij veiligheid denk je natuurlijk als eerste aan verlichting. Maar ook losse tassen die aan het stuur bungelen kunnen erg gevaarlijk zijn. Er zijn verschillende manieren om je boodschappen of schoolboeken wel op een veilige manier te vervoeren, denk bijvoorbeeld eens aan een goede fietstas ;)
 
Praktisch op iedere fiets
 
Heb jij een oma fiets, cruiser of een E-bike? Voor alle fietsen is er wel een passende fietsmand of fietstas. In een fietsmand of fietskrat voorop je fiets creëer je al veel ruimte. Wil je daar geen extra gewicht omdat je dat vervelend vindt met sturen? Neem dan een fietstas. En nu hoor ik je gelijk denken “hè bah dat is duf” of “een fietstas is alleen voor oudjes”. Nou dan heb je het mis. Kijk hier maar eens. Wil je veel ruimte voor de wekelijkse boodschappen kies dan voor een dubbele fietstas, neem je je tas graag mee de winkel in, pak dan een shopper of ga je op fietsvakantie en zoek je een 100% waterdichte fietstas? Zelfs voor woon-werk verkeer (met speciale laptop vakken) zijn er speciale tassen ontwikkeld.
 
Toch in een onverwachte bui gekomen?
 
Hè balen zeg. Maar gelukkig hebben we ook handige regenponcho’s en regenpakken om je droog te houden. Wist je trouwens dat er ook een “regenjas” voor je fietstas is, bij een aantal fietstassen wordt deze zelfs standaard meegeleverd!


Zo, nu ben jij helemaal klaar om de wereld (of je eigen stad) op de fiets te ontdekken, dus maak die fiets maar wakker uit zijn winterslaap en geniet van alle voordelen die het fietsen je biedt!