Meimaand-Fietsmaand

Het is weer mei dus dat betekent: Meimaand Fietsmaand! Een maand vol met leuke fietsactiviteiten.Veel (fiets) bedrijven en organisaties zetten zich hiervoor in. Zo heeft route.nl in samenwerking met o.a. de VVV 31 prachtige fietsroutes geselecteerd die ze dagelijks op Facebook plaatsen. Maar hoe is de Meimaand Fietsmaand nu eigenlijk ontstaan?

Oliecrisis

De Landelijke Fietsdag, de voorloper van de Meimaand Fietsmaand, is gestart in 1973, tijdens de oliecrisis. Nederlanders moesten toen op alternatieve vervoersmiddelen terugvallen tijdens de autoloze zondagen. De ANWB en het Nationaal Bureau Voor Toerisme hebben toen het initiatief voor de Landelijke Fietsdag genomen.

Zorg dat je tijdens een fietstocht voldoende water bij je hebt

Meimaand Fietsmaand

In 2006 heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) de Landelijke Fietsdag vernieuwd en omgedoopt tot de Meimaand Fietsmaand. Het evenement werd groter en groter en heeft nu bijna 600.000 deelnemers. In 2015 is de Meimaand Fietsmaand haar eigen weg ingegaan en de organisatie is nu in handen van Leisure Experts. Het evenement heeft wederom een metamorfose ondergaan die nog beter bij deze tijd past.

De motivatie van het evenement blijft hetzelfde:

Nederlanders jaarlijks attenderen op, informeren over en inspireren om te gaan fietsen als deel van een actieve levensstijl en om te genieten van de unieke fietsmogelijkheden van ons land.

Zin gekregen in een leuke fietstocht, check dan de route.nl Facebookpagina voor een leuke fietstocht, pak de fiets en vul je fietstas of -mand voor een lekkere picknick en ga erop uit!

FastRider wenst je veel fietsplezier!

Bron: route.nl en meimaandfietsmaand.nl