Ben je alweer verregend?

Waar je vroeger vaak geen zin had om een saai regenpak naar school aan te doen, is het gelukkig tegenwoordig allemaal een stuk beter. Regenkleding is veel meer een mode item geworden, heeft betere pasvormen en je kunt kiezen uit veel modellen en kleuren.

Om je (droog!) op weg te helpen, geven we je een overzicht van de verschillende modellen.


Poncho’s en capes

Regenponcho'sZit je net op de fiets, begint het opeens te regenen. Je pakt een poncho uit je (fiets) tas die je makkelijk en snel aantrekt. Doordat de poncho over de knie valt blijven de bovenbenen ook droog. Heb je tegenwind? Door de tailleband aan de binnenkant waait de poncho niet op.

Trenchcoat
Het is koud en miezert al de hele ochtend, maar je gaat toch met de fiets op weg. Je trekt een trenchcoat aan en uit de kraag haal je voor de zekerheid de capuchon tevoorschijn. Door de voering hou je het zonder gewone jas lekker warm.

Regenpakken

Ventilatie regenpakHet druppelt al voor je gaat vertrekken en het ziet er niet veel belovend uit. Om toch droog op je bestemming aan te komen trek je een regenpak aan. Met één handeling versmal je nog even de broekspijpen zodat er geen wind onder komt. Natuurlijk trap je net even wat harder dan normaal maar door de ventilatie openingen verlies je makkelijk die extra warmte.

Het wordt nu wel heel donker, gelukkig val je door de reflectiestrepen, verspreid over het pak, goed op voor je mede weggebruikers!

Regenoverschoenen
Gelukkig, het is gestopt met regenen maar er ligt nog een flinke laag water op het wegdek. Ben je bang dat je schoenen nu helemaal doorweekt raken van het opspattende water? Geen nood: hier zijn speciale overschoenen voor. Vlak voordat je op de fiets stapt trek je deze over de schoenen aan en met de rits- en klittenbandsluiting zet je ze goed vast.

Extra tip!
Wist je dat je ook je fietstassen extra kunt beschermen tegen de regen met een regenhoes?


 
FastRider regenkleding assortiment
Bekijk hier het uitgebreide FastRider regenkleding assortiment